I used to love to look at the ocean

Daan van Bendegem, Joke Emmers en Matig Wonder

Foto: Floyd Koster
Foto: Floyd Koster

I USED TO LOVE TO LOOK AT THE OCEAN 

I used to love to look at the ocean, but now I don’t care if I ever see it again.

Drie maanden lang dansen op bebaarde en bebloede voeten. De Amerikaanse dans
marathons tijdens de grote depressie hadden weinig te maken met danskwaliteiten. Uithoudingsvermogen, dat was het kenmerk van een winnaar. De deelnemers dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze tien minuten pauze, om daarna uitgeput de dansvloer opnieuw te betreden. Onder het toeziend oog van de rijke toeschouwers dansten de arme deelnemers tot ze erbij neervielen.

 

Nu, 75 jaar later, gaan Daan van Bendegem en Joke Emmers dezelfde strijd aan in een avondvullende voorstelling. Kunnen zij ook het uiterste eisen van hun lichaam? Worden de blaren op hun voeten te veel? Of houden Daan en Joke moedwillig vol, voortgedreven door de muziek van Matig Wonder? 

 

Deze coproductie met B12vzw, C-mine cultuurcentrum, TAKT Dommelhof, Provincie Limburg, STROOM, HKU, Via Zuid en Beste Buren is een muzikale, fysieke, zwartgallige, komische voorstelling.

 

Voor pers klik je beter HIER.

 

CREDITS

Spel en concept Daan van Bendegem en Joke Emmers

Band MATIG WONDER: Thomas Hanenberg (piano), Freek Rijna (gitaar), Thijs van Gemert (contrabas) en Bart van Gemert (drums)

Eindregie Vincent Rietveld

Geluid Benjamin Provoost

Licht Helmi Demeulemeester

Lichtontwerp Anton Kool

Met dank aan De Warme Winkel, Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Maastricht, Elise Stepman, Imago Tijl, DTP-Service Neerpelt en De Hamse dansclub

In Co-productie met: