I used to love to look at the ocean

Daan van Bendegem, Joke Emmers en Matig Wonder

I USED TO LOVE TO LOOK AT THE OCEAN

but now I don't care if I ever see it again

 

Drie maanden lang dansen op beblaarde en bebloede voeten. De Amerikaanse dansmarathons tijdens de grote depressie hadden weinig te maken met danskwaliteiten. Uithoudingsvermogen, dat was het kenmerk van een winnaar. De deelnemers dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze tien minuten pauze, om daarna uitgeput opnieuw de dansvloer te betreden. Onder het toeziend oog van de rijke toeschouwers dansten de arme deelnemers tot ze erbij neervielen.

 

Nu, 75 jaar later, gaan Daan van Bendegem en Joke Emmers dezelfde strijd aan in een avondvullende voorstelling. Kunnen zij ook het uiterste eisen van hun lichaam? Worden de blaren op hun voeten te veel? Of houden Daan en Joke moedwillig vol, voortgedreven door de muziek van Matig Wonder?

 

Deze coproductie met C-mine Cultuurcentrum, TAKT Dommelhof, Provincie Limburg, STROOM, HKU, Via Zuid en Beste Buren is een muzikale, fysieke, zwartgallige, komische voorstelling.

 

Pers vind je HIER.

 

CREDITS

Spel en concept Daan van Bendegem en Joke Emmers

Muziek MATIG WONDER: Thomas Hanenberg (piano), Freek Rijna (gitaar), Thijs van Gemert (contrabas) en Bart van Gemert (drums)

Eindregie Vincent Rietveld

Techniek Benjamin Provoost, Helmi Demeulemeester

Lichtontwerp Anton Kool

Productie Elise Stepman

Met dank aan De Warme Winkel, TgAmsterdam, Toneelgroep Maastricht, Imago Tijl, DTP-service en de Hamse dansclub

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

* Invullen vereist