Lost boys

Thomas Janssens, Evelien Bosmans, Matthias Meersman en Joke Emmers

LOST BOYS

Het originele script van Peter Pan begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie. Hij draagt het werk op aan "de vijf broers". Zonder hen, zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan. Een nobele bekentenis. Door een toevallige ontmoeting in het park kwamen "de vijf" in Barrie's leven. En hij zou ze nooit meer later gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen; eindelijk had hij ware muzen waar hij zijn schrijven op kon enten. de vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.

 

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Matthias Meersman en Thomas Janssens verplaatsen zich in de figuur van Barrie. De wisselspanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld nemen ze als vertrekpunt voor deze nieuwe voorstelling. Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel?

 

Zoals Barrie laten Bosmans, Emmers,  Janssens en Meersman zich omringen door 'lost boys'. Kinderen die om deze of gene reden als 'verloren jongens' bestempeld worden. Zoals Barrie en Peter Pan trekken ze hen Neverland in. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.

 

CREDITS

Van en met Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman  en de 'lost boys'

Lost boys Yaqien Bouhbaka, Tom Bernaerts, Farzad Faizi, Amir Karimi, Aurezo Mahboobi, Marzia Mahboobi, Roxanne Mees, Waisuddin Muradi, Jef Perceval, Mathis Struyf, Arif Tajik, Hassan Tawakoli, Saar Van Gorp, Anouck Van Tulden, Lore Verhoeven, Storm Vervloet, Floris Xhenseval, Naqibullah Yaqoobi

Coaching Stefan perceval

Techniek Ali Al-Attar en Kris Auwers

Kostuums Tine Deseure

Productie Caroline Lambrechts

Coproductie HETGEVOLG en B12vzw

Samenwerking Arenbergschouwburg, C-TAKT en ViaZuid

Met steun van de provincie Limburg

Met dank aan Lukas De Wolf, Younes El Yakhloufi, Johan Petit

 

Recencies lees je HIER.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

* Invullen vereist